Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 31 in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/router/package.module.router.php on line 465

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 30 in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/router/package.module.router.php on line 465

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query_where() expected to be a reference, value given in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query_groupby() expected to be a reference, value given in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query_fields() expected to be a reference, value given in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to M_DataMapper::set_custom_wp_query() expected to be a reference, value given in /home/klient.dhosting.pl/nadwisla24/morawskipiotr.pl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Polityka prywatności | Piotr Morawski - fotografia ślubna Tarnobrzeg. Fotografia ślubna i okolicznościowa videofilmowanie full HD Tarnobrzeg, Fotograf kamerzysta na ślub wesele Piotr Morawski Tarnobrzeg,Stalowa Wola, Nisko, Sandomierz, Mielec,Gorzyce, Kraków, Warszawa, Dębica, Lublin, Kielce, Opatów, Staszów, Połaniec, Rytwiany, Osiek, Katowice, Krosno, Rzeszów, fotografia przyrodnicza, reklamowa, sportowa oraz zdjęcia i filmy reportażowe. Śluby, ślub, wesele, wesela, studniówki, chrzest, chrzty, plener

Polityka prywatności

Polityka Prywatności

1. Postanowienia ogólne:

1.1. Strona www.morawskipiotr.pl jest prowadzona przez Piotra Morawskiego, NIP: 867-182-15-50 (Administrator), który jest administratorem danych osobowych Użytkowników w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej również RODO). W celu kontaktu z administratorem wyślij maila na adres piotr_morawski(małpa)op.pl 1.2. Niniejsza Polityka Prywatności dotyczy Strony www.morawskipiotr.pl i odnosi się do każdego użytkownika (?Użytkownik?), który korzysta ze Strony, w tym do osób odwiedzających Stronę, osób zostawiających komentarze, korzystających z formularza kontaktowego, korzystających z podanego adresu e-mail, wizerunku osób przedstawianych na zdjęciach, podmiotów współpracujących. 1.3. Administrator informuje, że wszelkie treści znajdujące się na stronie chronione są prawem, prawami autorskimi i nie mogą być w żaden sposób wykorzystywane bez wyrażonej na piśmie pod rygorem nieważności zgody uprawnionego, za wyjątkiem dozwolonego użytku osobistego utworów w rozumieniu ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych. 1.4. Jakiekolwiek działania wykraczające poza w/w dozwolony użytek są niedozwolone i mogą skutkować pociągnięciem do odpowiedzialności cywilnej i karnej. 1.5. Administrator dokłada wszelkich starań, aby chronić prywatność Użytkowników. Administrator stosuje wszelkie wymagane przez prawo środki ostrożności, aby wszelkie dane, w tym dane osobowe przekazywane przez Użytkowników były chronione przed utratą, zniszczeniem, ujawnieniem, dostępem osób niepowołanych, niewłaściwym ich wykorzystaniem. Dodatkowo każdy Użytkownik samodzielnie decyduje czy skorzystać z przysługujących mu praw (patrz pkt 3.) związanych z kontrolą nad przetwarzaniem swoich danych. Skorzystanie z praw, które prowadzą do uniemożliwienia przetwarzania danych osobowych przez Administratora, w zakresie w którym są one niezbędne do świadczenia usługi przez Administratora, jest równoznaczne z rezygnacją z danej usługi. 1.6. Administrator nie odpowiada za zasady prywatności stron www, na które będzie wchodził Użytkownik poprzez linki zamieszczone na Stronie. 1.7. Jeśli nie zgadzasz się z naszą Polityką Prywatności, prosimy o niekorzystanie z usług Strony. 2. Przetwarzanie danych osobowych: 2.1. Dane osobowe użytkowników korzystających z formularza kontaktowego w zakładce ?kontakt? lub z adresu e-mail przetwarzane są wyłącznie w celu przesyłania na wyraźne życzenie Użytkowników informacji handlowych związanych z ofertą, dostępnością terminów oraz w zakresie wymaganym do świadczenia usług, dane osobowe w postaci wizerunku przedstawionego na zamieszczonych zdjęciach przetwarzane są wyłącznie w celu przedstawienia dorobku artystycznego Administratora. 2.2. Podanie danych (adres email) przez Użytkownika w ramach korzystania z formularza kontaktowego, o którym mowa w pkt. 2.1. jest warunkiem koniecznym do otrzymania elektronicznych informacji przesłanych drogą mailową. 2.3. Odbiorcą danych osobowych Użytkowników korzystających z formularza kontaktowego lub adresu e-mail (pkt. 2.1.), w związku ze świadczeniem usług są, na zasadzie powierzenia przetwarzania danych podmioty, w stosunku do których powierzenie przetwarzania danych osobowych następuje także w celu umożliwienia obsługi usług, wystawienia faktury oraz realizacji umowy, na czas niezbędny do realizacji tego celu, w tym w szczególności: biura księgowe, systemy obsługi płatności, firmy hostingowe, firmy obsługujące oprogramowanie księgowe. 2.4. Odbiorcą danych wszystkich Użytkowców, którzy podali swoje dane osobowe w ramach korzystania z formularza kontaktowego lub korzystających z adresu e-mail, o których mowa w pkt. 2.1. są, na zasadzie powierzenia przetwarzania danych, operatorzy systemów mailingowych, wykorzystywanych przez Administratora do celu wysyłki wiadomości mailowych jedynie w zakresie i w celu o których mowa w pkt. 2.1., 2.2., 2.3. 2.5. Dane osobowe Użytkowników przechowywane będą do momentu skorzystania przez Użytkownika z praw prowadzących do zaprzestania przetwarzania jego danych osobowych (patrz pkt 3.) lub odwołania przez użytkownika zgody na ich przetwarzanie. 3. Prawa Użytkowników Strony, związane z przetwarzaniem ich danych osobowych: 3.1. Użytkownikowi przysługuje prawo do uzyskania od Administratora potwierdzenia, czy przetwarzane są dane osobowe jego dotyczące, a jeżeli ma to miejsce, jest uprawniony do uzyskania dostępu do nich oraz następujących informacji: a. celu przetwarzania; b. kategorii odnośnych danych osobowych; c. informacji o odbiorcach lub kategoriach odbiorców, którym dane osobowe zostały lub zostaną ujawnione; d. w miarę możliwości planowanego okresu przechowywania danych osobowych, a gdy nie jest to możliwe, kryteriów ustalania tego okresu; e. informacji o prawie do żądania od administratora sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych dotyczącego osoby, której dane dotyczą, oraz do wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania; f. informacje o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego; g. Użytkownik ma prawo żądania od Administratora niezwłocznego sprostowania dotyczących go danych osobowych, które są nieprawidłowe. Z uwzględnieniem celów przetwarzania, użytkownik, którego dane dotyczą, ma prawo żądania uzupełnienia niekompletnych danych osobowych, w tym poprzez przedstawienie dodatkowego oświadczenia. 3.2. Użytkownik ma prawo żądania od Administratora niezwłocznego usunięcia dotyczących go danych osobowych, a Administrator ma obowiązek bez zbędnej zwłoki usunąć dane osobowe, jeżeli zachodzi jedna z następujących okoliczności (?Prawo do Zapomnienia): a. dane osobowe nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub w inny sposób przetwarzane; b. osoba, której dane dotyczą, cofnęła zgodę, na której opiera się przetwarzanie zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) i nie ma innej podstawy prawnej przetwarzania; c. osoba, której dane dotyczą, wnosi sprzeciw na mocy art. 21 ust. 1 RODO wobec przetwarzania i nie występują nadrzędne prawnie uzasadnione podstawy przetwarzania lub osoba, której dane dotyczą, wnosi sprzeciw na mocy art. 21 ust. 2 RODO wobec przetwarzania; d. dane osobowe były przetwarzane niezgodnie z prawem; e. dane osobowe muszą zostać usunięte w celu wywiązania się z obowiązku prawnego przewidzianego w prawie Unii lub prawie państwa członkowskiego, któremu podlega administrator; f. dane osobowe zostały zebrane w związku z oferowaniem usług społeczeństwa informacyjnego, o których mowa w art. 8 ust. 1 RODO. 3.3. Użytkownik, którego dane dotyczą, ma prawo żądania od Administratora ograniczenia przetwarzania w następujących przypadkach: a. Użytkownik kwestionuje prawidłowość danych osobowych ? na okres pozwalający Administratorowi sprawdzić prawidłowość tych danych; b. przetwarzanie jest niezgodne z prawem, a użytkownik, sprzeciwia się usunięciu danych osobowych, żądając w zamian ograniczenia ich wykorzystywania; c. Administrator nie potrzebuje już danych osobowych do celów przetwarzania, ale są one potrzebne użytkownikowi do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń; d. Użytkownik wniósł sprzeciw na mocy art. 21 ust. 1 RODO wobec przetwarzania ? do czasu stwierdzenia, czy prawnie uzasadnione podstawy po stronie Administratora są nadrzędne wobec podstaw sprzeciwu osoby, której dane dotyczą. 3.4. Użytkownik, którego dane dotyczą, ma prawo otrzymać w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego dotyczące go dane osobowe, które dostarczył Administratorowi, oraz ma prawo przesłać te dane osobowe innemu administratorowi bez przeszkód ze strony Administratora, jeżeli: a. przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody w myśl art. 6 ust. 1 lit. a) RODO lub na podstawie umowy w myśl art. 6 ust. 1 lit. b) RODO; oraz b. przetwarzanie odbywa się w sposób zautomatyzowany. Użytkownik ma prawo żądania, by dane osobowe zostały przesłane przez Administratora bezpośrednio innemu administratorowi, o ile jest to technicznie możliwe. 3.5. Użytkownikowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego ? Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 3.6. W przypadku, w którym Państwa Dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody (tj. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO) mogą Państwo w każdej chwili cofnąć udzieloną zgodę. Cofniecie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. 3.7. Kontakt użytkownika z Administratorem, w tym skorzystanie z przysługujących użytkownikowi uprawnień, następuje za pomocą następujących kanałów komunikacji: e-mail: piotr_morawski(małpa)op.pl adres pocztowy: Piotr Morawski, ul.M.Dabrowskiej 25\6, 39-400 Tarnobrzeg 4. Informacja o plikach Cookies: 4.1. Strona korzysta z cookies, które stanowią pliki informacji przechowywane lokalnie na komputerze Użytkownika przeglądającego zawartość Strony i korzystającego w jego ramach z oferowanych usług. 4.2. Podmiotami zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Strony pliki cookies jest Administrator oraz: a. Google Inc. z siedzibą w Mountain View, Kalifornia, Stany Zjednoczone. Aby dowiedzieć się więcej o polityce prywatności tego administratora kliknij tu: https://policies.google.com/privacy; b. Facebook Inc. z siedzibą w Menlo Park, Kalifornia, Stany Zjednoczone, Aby dowiedzieć się więcej o polityce prywatności tego administratora kliknij tu: https://www.facebook.com/policy.php; 4.3. Podmioty wymienione w pkt. 4.2.a. oraz 4.2.b. są administratorem danych osobowych zawartych w plikach cookies w rozumieniu RODO. 4.4. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. 4.5. Informacje zawarte w przechowywanych w urządzeniach Użytkowników plikach cookies, są wykorzystywane w następujących celach: a. statystycznych mających obrazować sposób korzystania ze Strony przez Użytkowników, dostosowania i optymalizacji Strony do potrzeb Użytkowników oraz innych osób korzystających ze Strony, tworzenia statystyk oglądalności, b. zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności działania Strony, c. dane zachowane w plikach cookies służących do celów, o których mowa w pkt. 4.2.a. oraz 4.2.b. przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora opartego na art. 172 ust. 3 pkt 2) Ustawy Prawo Telekomunikacyjne z dnia 16 lipca 2004 roku. 4.6. Na stronie wykorzystywane są cookies sesyjne, ulegające skasowaniu po zakończeniu korzystania ze Strony i zamknięciu okna przeglądarki internetowej, jak i cookies trwałe, zapisywane w urządzeniach, za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze Strony przez określony czas lub do momentu ich usunięcia. 4.7. Dane pochodzące z plików cookie, będą przechowywane w zależności od rodzaju plików: na czas korzystania z Serwisu (pliki sesyjne), do momentu skorzystania przez Użytkownika z praw prowadzących do zaprzestania przetwarzania jego danych osobowych (patrz pkt 4), lub odwołania przez Użytkownika zgody na ich przetwarzanie. 4.8. Zapisy pkt. 4 stosuje się odpowiednio do danych osobowych zawartych w plikach cookie. 4.9. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).